Bluffs - Portalul de solicitare de date Amazon pentru poliție este vizibil pe web

Portalul de solicitare de date Amazon pentru poliție este vizibil pe web

ionutdrg45 - September 27, 2020, 10:17 pm
Tags: amazon, privacy, internet, data, police, law enforcement, news, gear
RoUtdca.jpg (640×425)

Poate că nu va trebui să vă întrebați ce date poate solicita poliția de la Amazon - unele dintre aceste detalii tocmai au devenit publice. TechCrunch a descoperit că părți ale portalului de solicitare a aplicării legii Amazon sunt vizibile pentru oricine de pe web, fără a necesita o autentificare. Acestea arată de ce au nevoie ofițerii pentru a face cereri și cât de ușor este să formuleze unele cereri.

Poliția poate solicita o serie de detalii sensibile, inclusiv numere de identificare a comenzii, numere de serie ale dispozitivului, detalii de plată și chiar numere de securitate socială pentru șoferii de livrare. Aceștia pot partaja nume de domenii și adrese IP dacă caută și date Amazon Web Services. Nu puteți accesa datele clienților sau solicitările existente de pe portal.


Anchetatorii au nevoie de autentificări pentru solicitări non-urgente. Cu toate acestea, trebuie să „declare și să recunoască” faptul că sunt ofițeri numai în caz de urgență. Nu ne-am aștepta ca acest lucru să fie abuzat pe scară largă (vă puteți confrunta cu ușurință cu probleme juridice), dar teoretic este posibil să folosiți greșit sistemul. Am solicitat Amazon comentarii, deși nu a răspuns la întrebările TechCrunch în timp ce am scris acest lucru.

Nu este prima dată când portalul poliției unei firme tehnologice majore este vizibil online. Placa de bază a descoperit că oricine are o adresă de e-mail ar putea accesa portalurile Facebook. Cu toate acestea, acest lucru oferă o perspectivă asupra modului în care funcționează sistemul Amazon și ridică întrebări cu privire la securitate dacă publicul poate da peste sistemul de solicitare.

Comments
No comments to display.