Bluffs - Dezvaluirea codului sursă Windows XP pune în lumină istoricul sistemului de operare Microsoft

Dezvaluirea codului sursă Windows XP pune în lumină istoricul sistemului de operare Microsoft

ionutdrg45 - September 27, 2020, 10:19 pm
Tags: windows, windows xp, microsoft, source code, security, leak, internet, personal computing, operating system, software, windows server, news, gear
VnyV8V2.jpg (640×433)

Microsoft nu este străin de scurgerile de cod sursă Windows, dar un nou incident ar putea oferi doar informații despre istoria sa. Bleeping Computer și ZDNet raportează că un utilizator 4chan a postat ceea ce se crede că este codul sursă pentru Windows XP Service Pack 1, Windows 2000 și Windows Server 2003. Fișierele circulau privat de ani de zile, potrivit leaker-ului, dar devin publice doar disponibile acum - și includ câteva lucrări timpurii pe Windows XP.

The Verge a remarcat faptul că codul include mai multe teme inedite de la dezvoltarea timpurie a XP-ului (când a fost poreclit Whistler), inclusiv o temă care imită în mod vizibil părți din limbajul de design Apple Aqua din OS X (acum macOS). Acest lucru pare să fi fost un substituent pentru dezvoltarea motorului tematic și, în mod clar, nu a fost livrat niciodată, dar evidențiază rivalitatea acerbă dintre Apple și Microsoft într-un moment în care industria tehnologiei era încă centrată pe computer.


Am solicitat Microsoft comentarii, deși a spus deja că „investighează problema”. The Verge a susținut că codul este legitim, Ronin Dey și alții susținând și aceste credințe (prin Windows Central).

O versiune a scurgerii de cod include și coduri pentru MS DOS, Windows CE, Windows Embedded și Windows NT, deși nu se crede că acestea sunt scurgeri noi. Experții care vorbesc cu ZDNet au crezut că noile scurgeri provin din mediul academic, care are de mult timp acces la codul sursă Windows pentru a-și consolida securitatea.

Acest lucru nu va duce neapărat la probleme de securitate la fel cu atacul ransomware WannaCry. În timp ce WannaCry a exploatat defectele Windows XP, campania a reușit parțial din cauza politicilor de securitate slabe. Nicio cantitate de cod sursă nu va schimba acest lucru, mai ales dacă nu include versiunile XP ulterioare. De asemenea, Microsoft a încheiat asistența regulată pentru Windows XP în 2014, limitând orice ajutor organizațiilor cu contracte speciale. Windows XP este vulnerabil de ani de zile și este puțin probabil ca situația să înrăutățească situația.

 

Comments
No comments to display.