Bluffs - Facebook dorește ca utilizatorii să poată seta Messenger ca implicit pe iOS

Facebook dorește ca utilizatorii să poată seta Messenger ca implicit pe iOS

ionutdrg45 - September 27, 2020, 10:21 pm
Tags: facebook, messenger, messaging, app, default, ios, apple, antitrust, monopoly, news, gear
Dob0Zxn.jpg (640×426)


Facebook dorește să puteți alege Messenger ca aplicație implicită de mesagerie pe iOS, raportează The Information. Se pare că Facebook încearcă de ani de zile să convingă Apple să permită utilizatorilor să schimbe aplicația de mesagerie implicită pe Messenger. Acum că iOS 14 permite utilizatorilor să selecteze aplicații alternative de browser web și e-mail, Facebook își reînnoiește aplicația Messenger.

„Credem că oamenii ar trebui să poată alege diferite aplicații de mesagerie și implicit pe telefonul lor”, a declarat Stan Chudnovsky, un vicepreședinte al Facebook pentru The Information. „În general, oricum totul se mișcă în această direcție.”

Probabil că Messenger nu este cea mai bună opțiune pentru aplicația dvs. principală de mesagerie, dar posibilitatea de a reseta setările implicite vă poate permite să alegeți aplicații care oferă o experiență mai bună decât Messenger sau Messages Apple. Sistemul de operare mobil Android permite deja utilizatorilor să își aleagă aplicația de mesagerie preferată. Din păcate, Apple probabil nu va oferi utilizatorilor această alegere. Aplicația Apple Messages este încă un motiv pentru care oamenii cumpără hardware Apple, iar Apple folosește mesajele criptate pentru a se lăuda cu practicile sale de confidențialitate.


Dar dacă nu le permiteți utilizatorilor să aleagă aplicația de mesagerie implicită s-ar putea adăuga la argumentul că Apple practică „comportamente monopoliste”. Compania se confruntă cu critici crescute cu privire la taxele sale din App Store și este ținta mai multor investigații antitrust. Astăzi, Epic Games, Spotify și alții au anunțat Coaliția pentru App Fairness, o alianță pentru a presiona atât Apple, cât și Google să își schimbe regulile magazinului de aplicații și alte

Comments
No comments to display.