Bluffs - Apple nu va colecta taxe pentru evenimentele Facebook plătite până în 2021

Apple nu va colecta taxe pentru evenimentele Facebook plătite până în 2021

ionutdrg45 - September 27, 2020, 10:24 pm
Tags: facebook, facebook gaming, apple, app store, fees, in-app purchases, iap, commission, waive, facebook pay, small businesses, online events, creators, news, gear, gaming
ipCAb6U.jpg (640×422)

Luna trecută, Facebook și Apple s-au confruntat cu taxele din App Store. Acum, Apple pare să se ușureze ușor. Companiile care găzduiesc evenimente online plătite prin Facebook pe iOS vor putea să-și păstreze toate câștigurile (minus taxe), a anunțat astăzi Facebook. Apple nu va încasa comisionul obișnuit de 30% pentru achizițiile în aplicație, dar există câteva condiții.

Așa cum ți-ai aminti, în această vară, Facebook a anunțat o nouă funcție care permite companiilor și creatorilor să taxeze pentru evenimentele online găzduite pe platformă. Facebook a spus că nu va colecta taxe pentru evenimente „cel puțin anul viitor”. Dar Facebook nu a putut convinge Apple să renunțe la taxa de 30% sau să permită utilizatorilor iOS să folosească Facebook Pay, astfel încât Facebook să poată absorbi costurile pentru companii. Facebook s-a pronunțat împotriva tarifelor Apple și App Store.

Acum, Apple a fost de acord să permită Facebook Pay să proceseze toate achizițiile de evenimente online plătite. Aceasta înseamnă că Facebook poate absorbi costurile, iar Apple nu va primi o reducere. Dar acest acord durează doar până pe 31 decembrie. „Apple a fost de acord să ofere un răgaz scurt de trei luni, după care întreprinderile aflate în dificultate vor trebui, din nou, să plătească Apple taxa totală de 30% din App Store”, a spus un purtător de cuvânt al Facebook. Facebook nu va colecta taxe până în august 2021.

Cealaltă mare captură este că creatorii de jocuri Facebook sunt lăsați în afara acordului. Va trebui să predea în continuare 30% din veniturile care provin din aplicația iOS.


„Decizia Apple de a nu colecta impozitul de 30% la evenimentele online plătite vine cu o captură: creatorii de jocuri sunt excluși de la utilizarea Facebook Pay în evenimente online plătite pe iOS”, a spus Vivek Sharma, vicepreședintele Facebook Gaming. „Din păcate, a trebuit să facem această concesie pentru a obține o amânare temporară pentru alte companii.”

Aceste bătălii pentru taxele din App Store devin din ce în ce mai frecvente. Uneori merg mai bine decât altele. Epic este acum implicat într-o luptă juridică urâtă cu Apple, dar Basecamp a găsit o modalitate de a contura regulile Apple pentru a obține aprobarea aplicației sale de e-mail Hey. Chiar ieri, Epic, Spotify și alții au anunțat The Coalition for App Fairness, o alianță formată pentru a presiona Apple și Google să își schimbe regulile din magazinul de aplicații.

Comments
No comments to display.