Bluffs - Această mașină electrică este fabricată din deșeuri din plastic și fibre naturale

Această mașină electrică este fabricată din deșeuri din plastic și fibre naturale

ionutdrg45 - October 26, 2020, 7:44 am
Tags: recycle, ev, electric car, university eindhoven, luca
s86zFBA.jpg (745×500)

Deși oamenii au evoluat pentru a fi cele mai inteligente specii din lume, încă nu ne-am dat seama cum să refacem mediul nostru natural care se degradează continuu. O serie de companii importante își fac partea pentru a ne salva mediul. În mod similar, o echipă de 22 de studenți de la Universitatea de Tehnologie Eindhoven a construit o mașină electrică compactă și sportivă, care este fabricată din deșeuri de plastic, pescuit din oceane.
Denumit „Luca”, acest EV cu aspect drăguț, conform echipei din spatele proiectului, a fost dezvoltat pentru a „demonstra că puteți reutiliza aceste deșeuri într-un mod util”. Studenții TU / e au lucrat la acest proiect în ultimul an și jumătate. Acum, ei au dezvăluit produsul final al muncii lor grele recent printr-o postare oficială pe blog.

Mașina electrică din „gunoi”

Venind la Luca, EV este cât se poate de compact. Două motoare electrice atașate roților din spate oferă puterea necesară pentru a conduce mașina la viteze destul de mari. „Luca”, cu designul său compact și ușor, poate ajunge la viteze de 90 km / h (~ 56 mph) cu o autonomie totală de 220 km (~ 136 mile) într-o singură încărcare. Acest lucru se datorează în principal faptului că mașina cântărește doar 360 kg fără bateriile din interior. Aceasta este cu aproape 50% mai ușoară decât vehiculele electrice similare de pe piață. Mai mult, bateriile acestei mașini cântăresc doar 60 kg în loc de bateriile de 100 kg ale vehiculelor electrice tradiționale.

eLu94mj.jpg (640×427)

Venind pe șasiul principal al „Luca”, echipa a dezvoltat un „panou sandwich” unic, în colaborare cu diverse companii. Mai mult, au folosit deșeuri din plastic, care sunt preluate din oceane, și le-au combinat cu fibre naturale de in pentru a conferi EV un corp exterior puternic. Elevii menționează, de asemenea, că PET este materialul principal utilizat în mașină și nu poate fi reciclat de mai mult de 10 ori, durata de viață a acesteia poate fi crescută drastic folosind-o în mașini ca aceasta. „La urma urmei, zece mașini rezistă mai mult de zece sticle de plastic”, se arată în postarea oficială.

Jw5Rm0H.jpg (640×427)


Mergând mai departe în viitor, echipa își propune ca inspectorul „Luca” să fie inspectat pentru a respecta standardele de siguranță și apoi să îl lanseze pe drumurile publice. Potrivit studenților, această mașină ar putea încuraja alți producători de mașini să ia în considerare refolosirea deșeurilor de plastic ca material primar pentru construirea mașinilor.

Comments
No comments to display.