Bluffs - Noile faruri „Digital Matrix Led” ale Audi pot proiecta animații pe pereți

Noile faruri „Digital Matrix Led” ale Audi pot proiecta animații pe pereți

ionutdrg45 - October 26, 2020, 7:47 am
Tags: led digital matrix led, audi, germany
vZqRKkZ.jpg (750×499)

Odată cu dezvoltarea tehnologiei auto la viteză fulgerătoare, am văzut câteva caracteristici utile care se îndreaptă spre mașinile moderne. Acum, Audi a venit cu o tehnologie unică pentru farurile mașinilor sale, care le permite să proiecteze proiecții dinamice animate pe pereți și pe drumuri.

Producătorii germani de automobile au introdus recent un nou tip de soluție de faruri pentru viitoarele sale mașini. Denumite faruri LED Digital Matrix, acestea vor putea proiecta imagini animate pe un perete în timp ce mașina este parcată. Mai mult, senzorii suplimentari permit farurilor să-și regleze fasciculul de lumină în funcție de condițiile de iluminare ale drumului și de poziția mașinii.

De exemplu, când mașina se deplasează pe o autostradă noaptea, aceasta va arunca automat un fascicul de lumină foarte mare pentru a acoperi o zonă masivă a drumului din față. Și una dintre cele mai bune caracteristici este că farurile pot întoarce automat fasciculul de lumină pe o bandă adiacentă a autostrăzii, făcându-l mai vizibil pentru șoferi să facă o schimbare perfectă a benzii. Compania a lansat recent un videoclip care prezintă noile faruri. 

O puteți verifica chiar mai jos.

Acum, potrivit Audi, aceste noi faruri Digital Matrix vor fi lansate ca opțiune personalizată pentru viitoarele mașini electrice ale companiei, e-Tron și e-Tron Sportback. Inițial, aceste faruri unice vor putea proiecta animații pre-încărcate „intrare / ieșire” pe pereți atunci când mașina este parcată.

omMQJ2b.jpg (640×360)


Cu toate acestea, producătorul auto spune că, cu LED-ul Dynamic Matrix activat în mașinile sale în viitor, aceste faruri vor deveni mai utile pentru șoferi. Acum, deși caracteristicile de animație vor fi disponibile la nivel global la lansare, alte funcții cu LED-uri cu matrice dinamică vor fi exclusive pentru Europa. Deci, din păcate, clienții din alte țări vor avea acces doar la animații și la niciuna dintre caracteristicile de siguranță, pentru o perioadă de timp. Cu toate acestea, compania spune că lucrează pentru a pune în curând toate caracteristicile acestor noi faruri la dispoziția consumatorilor americani.

Comments
No comments to display.