Bluffs - Prima stație de încărcare a mașinilor electrice din Marea Britanie

Prima stație de încărcare a mașinilor electrice din Marea Britanie

ionutdrg45 - December 8, 2020, 10:33 pm
Tags: boris johnson, united kingdom, uk, electric fuel station, electric cars, hibrid
uRbHrrh.jpg (920×613)

Prima stație de încărcare a mașinilor electrice din Marea Britanie a fost deschisă astăzi lângă Braintree, în Essex, marcând o etapă importantă în tranziția țării de la vehiculele cu combustibil fosil. Stația este operată de Gridserve și este prima dintre cele peste 100 de locații pe care intenționează să le construiască în următorii cinci ani.

Locația constă din 36 de încărcătoare de vehicule electrice, care furnizează o putere de până la 350 kW. Acest lucru este suficient pentru a oferi 200 de mile de autonomie în 20 de minute, potrivit Gridserve. Cu un cost inițial de 0,24 GBP pe kWh de energie, compania estimează că un vehicul electric de dimensiuni medii poate fi încărcat de la 20 la 80% pentru sub 10 GBP (mai puțin de 13,25 USD). Gridserve susține că acestea sunt „cele mai mici rate de încărcare a puterii ultra-ridicate de pe piață în prezent”.

Încărcătoarele stației trag energie din surse regenerabile, inclusiv panouri solare instalate pe baldachinele stației și rețeaua companiei de ferme solare hibride. Există, de asemenea, o baterie de 6 MW la fața locului pentru a ajuta la echilibrarea sursei de energie în perioadele de vârf. Potrivit Gridserve, „în nopțile de iarnă cu vânt, bateria poate stoca suficientă energie pentru a parcurge 24.000 de mile în vehicule electrice a doua zi”.

Stația a fost deschisă la mai puțin de o lună după ce premierul britanic Boris Johnson a anunțat planurile ca țara să interzică vânzarea de vehicule noi cu motor cu combustie până în 2030, relatează The Guardian , unele mașini hibrid și camionete continuând să fie vândute până în 2035. O prognoză citat într-un raport recent al guvernului estimează că ar putea exista peste 10 milioane de mașini electrice pe drumurile britanice până în 2030, crescând la 36 de milioane un deceniu mai târziu.

Deși aceasta este prima stație de încărcare complet electrică din Marea Britanie, nu este prima pe care o vedem la nivel global. Anul trecut, de exemplu, o benzinărie din Maryland din SUA și-a înlocuit pompele de combustibil tradiționale cu patru puncte de încărcare a vehiculelor electrice. CNBC a raportat că aceasta a făcut-o prima benzinărie din țară care a abandonat petrolul în favoarea încărcării 100% a vehiculelor electrice.

Comments
No comments to display.