Bluffs - Facebook dezactivează temporar unele funcții Messenger și Instagram în Europa

Facebook dezactivează temporar unele funcții Messenger și Instagram în Europa

ionutdrg45 - December 17, 2020, 11:27 pm
Tags: facebook, messenger, europe, instagram, dm, features
nDCrwcG.jpg (920×613)

Facebook notifică utilizatorilor Messenger și Instagram din Europa că unele funcții sunt indisponibile temporar. Un mesaj mic a apărut atât în ​​aplicațiile Facebook Messenger, cât și în Instagram pentru utilizatorii europeni în această săptămână, menționând că unele funcții nu sunt disponibile pentru „respectarea noilor reguli pentru serviciile de mesagerie din Europa”.

Facebook nu prezintă exact ce caracteristici vor lipsi, dar compania dezvăluie pe paginile sale de asistență că sondajele atât pe Messenger, cât și pe Instagram nu sunt disponibile în prezent în Europa, alături de lipsa de autocolante în Instagram și fără răspunsuri personalizate pe Messenger. Alte caracteristici lipsă pot include lipsa anumitor trimiteri de fișiere pe Messenger, porecle lipsă sau posibilitatea de a partaja efecte AR în DM pe Instagram.

m8Nudny.jpg (920×770)

Facebook a dezactivat temporar unele dintre aceste funcții pentru a respecta noile reguli privind utilizarea datelor în țările UE. Face parte din implementările naționale care au loc în Directiva 2002 privind confidențialitatea și comunicațiile electronice ( Directiva ePrivacy ). Această directivă impune reguli mai stricte privind utilizarea datelor în toate serviciile de comunicații care operează în țări care fac parte din Uniunea Europeană.

Nu este clar când Facebook va restabili aceste funcții pentru utilizatorii europeni, dar un purtător de cuvânt spune că majoritatea vor reveni „foarte curând”.

Comments
No comments to display.