Bluffs - Texas anunță un proces antitrust multi-stat împotriva Google

Texas anunță un proces antitrust multi-stat împotriva Google

ionutdrg45 - December 18, 2020, 11:48 am
Tags: google, antitrust, politic?, internet, calcul personal, c?utare google, echipament, ken paxton, the verge
9BCKcOF.jpg (640×426)

Texas a lansat cel mai recent proces dintr-o serie de acțiuni legale împotriva marilor companii de tehnologie. Procurorul general al statului, Ken Paxton, a declarat că Texasul intentează un „proces multi-stat împotriva Google pentru conduită anticoncurențială, practici excluzive și denaturări înșelătoare”. El nu a spus care state s-au alăturat Texasului în procesul antitrust, care se va concentra pe practicile tehnologiei publicitare Google .

Biroul lui Paxton a analizat poziția de comandă a Google în publicitatea online. Google permite agenților de publicitate să liciteze pentru anunțurile afișate utilizatorilor în rezultatele căutării și pe serviciile web. Cu toate acestea, nu este clar exact ce acuzații aduc companiei Texas și celelalte state participante. După cum remarcă The Verge , procesul nu a apărut încă în dosarele instanțelor.

„Google și-a folosit în mod repetat puterea monopolistă pentru a controla prețurile [și] a se angaja în coluzii de piață pentru a ridica licitațiile într-o încălcare imensă a justiției”, a spus Paxton într- un videoclip anunțat . „Dacă piața liberă ar fi un joc de baseball, Google s-a poziționat ca pitcher, bătător și arbitru”. 

Procesul vine ca urmare a unui control reglementar sporit al giganților tehnologici și al unui număr de alte procese împotriva lor cu privire la presupuse practici anticoncurențiale. În octombrie, Departamentul Justiției a acuzat Google că „menține ilegal monopolurile” în domeniul căutării și al anunțurilor legate de căutare - Texas se numără printre statele care s-au alăturat acestui proces. La începutul acestei luni, 48 de procurori generali și Comisia Federală pentru Comerț au depus acuzații antitrust împotriva Facebook .

Comments
No comments to display.