Bluffs - Google: reproiectarea căutării ar dăuna internetului

Google: reproiectarea căutării ar dăuna internetului

ionutdrg45 - December 18, 2020, 11:51 am
Tags: google, antitrust, politic?, internet, calcul personal, c?utare google, echipament
lua0gLl.jpg (640×426)

Procurorii generali din 38 de state și teritorii au depus acuzații antitrust pentru activitatea de căutare Google. Gigantul de căutare a răspuns acum acelor acuzații. Într-o postare pe blogul său Keyword , Google susține că motorul său de căutare a evoluat ca răspuns la feedback-ul utilizatorilor, nu la dorința de a dezavantaja concurenții. „Testarea noastră riguroasă ne spune că preferați cu mult aceste tipuri de rezultate bogate”, scrie compania despre designul său actual, care include legături directe către companii (și alte servicii Google ). De asemenea, indică un concurent, argumentând că designul Bing sugerează că Microsoft a colectat feedback similar de la utilizatorii săi. 

Cu toate acestea, esența argumentului companiei este că o reproiectare fundamentală a motorului său de căutare ar aduce mai mult rău decât bine internetului și, la rândul său, ar dezavantaja nenumăratele întreprinderi mici și mijlocii care au ajuns să depindă de companie pentru descoperibilitate. „Reproiectarea Căutării Google în acest fel ar afecta calitatea rezultatelor căutării dvs.”, afirmă compania. „Și ar veni în detrimentul companiilor, cum ar fi comercianții cu amănuntul, restaurantele, atelierele de reparații, companiile aeriene și hotelurile ale căror listări în Google îi ajută să fie descoperiți și să se conecteze direct cu clienții.” 

Compania continuă să susțină că datele își susțin afirmațiile. Se spune că conduce mai mult de 4 miliarde de conexiuni directe către companii în fiecare lună și că volumul de trafic pe care îl trimite către site-uri care nu sunt Google a crescut în fiecare an de când motorul său de căutare a intrat online. „Pagina noastră cu rezultatele căutării, care obișnuia să afișeze 10 linkuri, arată acum o medie de 26 de linkuri de ieșire pe dispozitive mobile”, a spus Google.   

„Știm că controlul marilor companii este important și suntem pregătiți să răspundem la întrebări și să rezolvăm problemele”, scrie compania. „Dar acest proces urmărește reproiectarea Căutării în moduri care ar priva americanii de informații utile și ar afecta capacitatea companiilor de a se conecta direct cu clienții.

Procesul de astăzi este doar unul dintre cele trei la care Google a trebuit să răspundă anul acesta. Compania se confruntă, de asemenea, cu procese separate conduse de procurorul general din Texas și respectiv de Departamentul de Justiție .

Comments
No comments to display.