Bluffs - WhatsApp nu va mai funcționa in 2021 pe telefoanele vechi

WhatsApp nu va mai funcționa in 2021 pe telefoanele vechi

ionutdrg45 - December 28, 2020, 10:02 pm
Tags: android, whatsapp, facebook, ios, apple, iphone, messenger
eh73SsA.jpg (1146×613)

WhatsApp a confirmat că anumite modele de telefoane, inclusiv anumite iPhone-uri, nu vor mai putea rula aplicația populară de chat.

Aplicația deținută de Facebook a declarat din februarie că anumite modele de telefoane, inclusiv anumite iPhone-uri, nu vor mai putea accesa messengerul.

Compania a avertizat că, după 31 ianuarie 2021, „unele funcții ar putea să nu mai funcționeze în orice moment”, deoarece va înceta să se dezvolte activ pentru anumite sisteme de operare.

„Pentru cea mai bună experiență, vă recomandăm să utilizați cea mai recentă versiune de iOS [sau Android] disponibilă pentru telefonul dvs.”, a spus aplicația într-o postare pe blog .

Pentru a afla ce sistem de operare rulează iPhone-ul dvs., utilizatorii pot accesa Setări  >  General  >  Informații , unde veți găsi informații despre versiunea software pe dispozitivul dvs.

Utilizatorii Android, pe de altă parte, pot accesa Setări  >  Despre telefon  pentru a vedea pe ce versiune Android rulează smartphone-ul lor.

În februarie 2020 , am raportat că WhatsApp nu va mai fi acceptat pe iOS7 și pe dispozitivele de operare pre-Android 2.3.7. Cu toate acestea, această ultimă actualizare va exclude dispozitive suplimentare.

iOS

Orice iPhone care rulează iOS 8 sau o versiune anterioară va fi eliminat de WhatsApp la sfârșitul lunii ianuarie, ceea ce înseamnă că utilizatorii cu aceste dispozitive nu vor putea accesa serviciul.

Cu toate acestea, WhatsApp poate rula pe iOS9, deci oricine are un iPhone 6S sau mai mare ar trebui să fie în siguranță. Pentru referință, iată modelele de telefoane care pot și nu pot rula WhatsApp de la 31 ianuarie:

  • iPhone 6 / iPhone 6 Plus - Se poate actualiza la iOS 9 pentru a accepta WhatsApp
  • iPhone 5 / iPhone 5s / iPhone 5c - Se poate actualiza la iOS 9 pentru a accepta WhatsApp
  • iPhone 4s - Se poate actualiza la iOS 9 pentru a accepta WhatsApp
  • iPhone 4 și mai vechi - Nu se poate actualiza la iOS 9 și va pierde suportul pentru WhatsApp

Android

Telefoanele Android care rulează o versiune a sistemului de operare 4.0.3 (cunoscut sub numele de „Ice Cream Sandwich”) nu vor putea accesa WhatsApp.

„Ice Cream Sandwich” a fost lansat în 2011. Orice dispozitiv care rulează pe Android 2.3.7 (cunoscut sub numele de „Turtă dulce”) va fi afectat.

Dispozitivele Android precum Motorola Droid Razr și Samsung Galaxy S2 nu se pot actualiza la sisteme de operare mai moderne și, prin urmare, vor pierde funcționalitatea aplicației.

Comments
No comments to display.