Bluffs - Huawei Harmony OS 2.0 poate fi în continuare Android la baza

Huawei Harmony OS 2.0 poate fi în continuare Android la baza

ionutdrg45 - December 28, 2020, 10:09 pm
Tags: huawei, harmony os 2.0, google, android, ios
tYZk9nt.jpg (1280×720)

Huawei se mândrește de mult timp cu independența sa față de Google, în special în ceea ce privește software-ul, deși oricum această independență a fost mai mult sau mai puțin forțată. În plus față de construirea propriului ecosistem de aplicații și servicii Android, gigantul tehnologic chinez înfruntat a lucrat la propriul sistem de operare pentru a înlocui Android pe dispozitivele sale. Sistemul Harmony OS 2.0 este poziționat pentru a se desprinde în cele din urmă de platforma mobilă Google, cel puțin în ceea ce privește smartphone-urile Huawei, dar s-ar putea dovedi că se bazează în continuare pe Android.

Huawei a deschis recent ușile pentru dezvoltatorii de dispozitive mobile pentru a testa versiunea beta a Harmony OS 2.0. Spre deosebire de prima versiune Harmony OS care a aterizat pe hardware-ul IoT, cum ar fi televizoarele inteligente, versiunea 2.0 va viza smartphone-urile. Bineînțeles, dezvoltatorii au fost prea curioși cu privire la propriul sistem de operare mobil Huawei și au pătruns până au găsit indicii dezamăgitoare, dar și surprinzătoare.

Pentru cei care anticipează sau doresc un sistem de operare mobil complet nou pentru a rupe duopolul Android și iOS, nu veți găsi unul în versiunea beta Harmony OS 2.0. Dezvoltatorii au descoperit că este destul de mult Android dedesubt, atât ca aspect, cât și ca structură internă. Ați putea folosi chiar ADB, Android Debug Bridge, pentru a vă uita la interiorul sistemului de operare, precum Android.

z9Cw4Wz.jpg (1280×800)

Acestea fiind spuse, ar putea fi, de asemenea, prea devreme pentru a anula sistemul de operare Harmony ca doar o altă rotație bazată pe Android, cum ar fi sistemul de operare Fire Amazon. Există încă o șansă ca această situație să fie aplicabilă doar pentru faza de testare beta, pentru ca dezvoltatorii de aplicații să funcționeze rapid cu instrumente pe care ar putea să le aibă deja. Poate fi, de asemenea, doar o piatră de temelie pentru o versiune mai fără Android a sistemului de operare Harmony, poate până la versiunea 3.0.

În același timp, are și un sens de afaceri pentru Huawei să continue pe această cale. După ce am investit atât de mult în AppGallery și Huawei Mobile Services, ambele bazate pe Android, ar fi o risipă completă dacă le-ar arunca pe toate imediat. Ar putea fi o strategie pentru a-i determina pe dezvoltatori să se bazeze pe API-urile Huawei, care ar fi apoi utilizate pentru a trece fără probleme la un sistem de operare care va fi complet lipsit de orice urmă de Google.

Comments
No comments to display.