Bluffs - Epic Games Store – Temperatura procesoarelor creste anormal din cauza unui bug

Epic Games Store – Temperatura procesoarelor creste anormal din cauza unui bug

ionutdrg45 - January 1, 2021, 9:46 am
Tags: epic games store, bug
3pzSoBH.jpg (1400×788)

Daca petreci mult timp pe Epic Games Store in perioada asta, atunci exista sanse ca temperatura procesorului sa fi sarit putin in aer. Problema in cauza apare atunci cand launcher-ul este lasat deschis, dar o solutie temporara si-a facut deja aparitia.

Epic a lansat un patch care va stabiliza comportamentul platformei. Cu toate acestea, hotfix-ul nu este unul permanent, ceea ce inseamna ca utilizatorii ar putea intampina cresteri ale temperaturii CPU chiar si dupa actualizarea launcher-ului.

Bug-ul a fost depistat de un utilizator reddit cu al sau procesor AMD Ryzen 7 5800X. Launcher-ul a solicitat destul de mult CPU-ul, sarind de la 37 la 50 de grade Celsius. Cazul nu este unul izolat, caci thread-ul postarii de pe reddit a atras si alte persoane cu probleme similare. De exemplu, un alt utilizator a avut parte de o temperatura a procesorului de 64 de grade Celsius cu Epic Games Store lasat in fundal si cu YouTube-ul ruland. Odata inchis launcher-ul, temperatura a scazut pana la 20 de grade Celsius.

Cei de la HotHardware  au verificat aspectul cu ajutorul unei platforme alcatuita dintr-un procesor Ryzen 9 5950X si o placa video Nvidia GeForce RTX 3080. Rezultatele confirma comportamentul neobisnuit al Epic Games Store, care utilizeaza o buna parte din resursele CPU.

Reprezentantii Epic sunt constienti de bug si lanseaza un hotfix important. Din pacate, acesta nu este o solutie permanenta, iar partea surprinzatoare este ca au aparut cazuri in care alte platforme de jocuri sufera de probleme similare, printre care si Steam si GOG. Trebuie mentionat insa ca datele inregistrate fac abstractie de resursele utilizate in momentul in care aplicatia este pornita pentru prima oara.

Comments
No comments to display.